• Bespaar tijd en geld
 • Snel gratis en vrijblijvend
 • Direct offertes op maat van specialisten
 • Bermax
 • Ryba
 • Eco+technology
 • SK Techniek
 • Green technic

Tuinafsluiting en schutting

Een tuinafsluiting kan verschillende doelen dienen en in verschillende vormen uitgevoerd worden.
Voor een goede omheining zult u palen op een sterk fundament dat niet kan rotten moeten plaatsen.
Hiertussen kunt u tuinschermen laten plaatsen van (hard)hout, natuurmatten, composiet of gaas zodat uw tuin helemaal afgesloten is.
Zacht houten schermen zijn niet erg duurzaam. Meestal is het geïmpregneerd grenen-, vuren- of larix hout. Houten schermen 'werken'. 's Zomers krimpen ze, 's winters zetten ze uit. Het is een levend product dat kleurverschil kan tonen en krom kan trekken. Let u erop dat zowel het hout als het impregneermiddel een goed keurmerk heeft. Zo werkt u niet aan ontbossing mee en wordt de aarde van uw tuin niet vervuild als bij regen een niet goedgekeurd  impregneermiddel  in de grond sijpelt.
Hard houten schermen zijn duurzamer. Ook dit hout 'werkt' en kan scheuren. Om het hout te voeden moet het regelmatig met olie behandeld worden. Het hout op zich is decoratief en relatief prijzig. Daardoor is het jammer om er planten tegenaan te laten groeien.
Bij schermen van natuurmatten  moet u denken aan riet, wilgeteen, bamboe of cocos. Deze materialen zijn doorgaans niet bewerkt en daarmee milieu vriendelijk. Het zijn relatief voordelige decoratieve schermen met een natuurlijke uitstraling.
Tuinschermen van composiet zijn vrijwel onderhoudsvrij en zeer duurzaam. De schuttingen zijn gemaakt van natuurlijke houtvezels samengeperst met een thermoplastische kunststof polymeer.
Het verkleurt, versplintert en rot niet en is bovendien goed bestand tegen vocht, zelfs zeewater. Het materiaal leent zich niet om planten tegenaan te laten groeien.
Een haag van alleen planten kan als tuinafscheiding dienen maar vrijwaart niet tegen ongenode gasten of dieren. Bladverliezende hagen zijn de haagbeuk, groene beuk en rode beuk. Heeft u liever een haag die het hele jaar groen blijft, plant dan taxus, laurier of conifeer. U kunt ook een haag laten planten die vogels, vlinders of insecten aantrekt. Een haag dient minstens twee maal per jaar gesnoeid te worden. Hoe meer u snoeit, des te voller wordt de haag.
Een hekwerk van betongaas of geplastificeerd gaas kan gespannen worden tussen de palen en hiertussen kan beplanting worden aangebracht zoals het snelgroeiende Hedera. Het voordeel van deze vorm van tuinomheining is dat het vrijwel onderhoudsvrij, ecologisch verantwoord en het hele jaar groen  is. Voor wat meer kleur kunt u in het hekwerk potten met bloeiende planten hangen. Vogels zullen u in de winter dankbaar zijn voor een voederhuisje dat u in het hekwerk hangt.
Kunt u niet wachten tot de planten volgroeid zijn en wilt u onmiddellijk  privacy dan kunt u voor een kant en klare haagbeplanting kiezen. Natuurlijk is dit aanzienlijk prijziger maar uw haag is dan meteen af.

De kosten van een tuinomheining hangen af van de grootte van uw tuin, uw keuze aan materialen, beplanting en natuurlijk uw budget. Een goede hovenier kan u hierbij van advies dienen en u gunstig geprijsde materialen en planten leveren.

Kijk hier voor meer informatie op het gebied van tuinaanleg.

Offertes aanvragen


Vraag bij beste-hovenierofferte.be eenvoudig meerdere offertes aan voor het ontwerp, aanleg en onderhoud  van uw tuin. Na het invoeren van het offerteformulier ontvangt u binnen enkele dagen 4 offertes van  gekwalificeerde hoveniers bij u in de buurt. Hiermee kunt u tot 60% besparen.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan voor het ontwerp, de aanleg en/of het onderhoud van uw tuin door erkende hoveniers in uw regio en laat u informeren over de mogelijkheden, kosten, garanties en service.

Hulp nodig?

Bel +32(0)380-82852

Hoe werkt het?

 • Vul uw postcode in
 • Omschrijf uw opdracht
 • Ontvang en vergelijk meerdere offertes
 • Kies uw opdrachtgever
Al 165.000 aanvragen
via deze site