• Bespaar tijd en geld
 • Snel gratis en vrijblijvend
 • Direct offertes op maat van specialisten
 • Bermax
 • Ryba
 • Eco+technology
 • SK Techniek
 • Green technic

Tuinonderhoud

Als het lente wordt is het tijd de tuin zomerklaar te maken. Tuinonderhoud is geboden. Struiken, hagen en bomen moeten worden gesnoeid. Opkomend onkruid moet worden gewied, planten  en struiken die de winter niet hebben overleefd moeten worden gerooid, de grond moet worden bemest. Het gazon moet van goede voedingstoffen worden voorzien en er moet worden bij-geplant. Terrassen en bestrating moeten worden schoongemaakt. De tuinomheining moet worden nagelopen en zo nodig worden gerepareerd. Tuinafval moet worden afgevoerd of tot compost worden verwerkt. Het is veel en zwaar werk dat in vrij korte tijd moet gebeuren. Als u van tuinieren houdt en als uw tuin niet al te groot is vindt u het misschien leuk om zelf te doen. Wilt u echter snel een goed resultaat en wilt u dat het tuinafval ook wordt afgevoerd, dan verdient het aanbeveling een hovenier in de arm te nemen. Minstens twee keer per jaar heeft uw tuin 'een grote beurt' nodig. Dit kunt u laten doen door een hovenierbedrijf bij u in de buurt. Vaak hebben deze bedrijven een eigen kwekerij en kunnen zij u voordelig planten aanbieden die geschikt zijn voor de bodemsoort in uw tuin. Kan uw tuin wel een opfrissertje gebruiken, gaat u de tuin opkuizen en heeft u een idee om uw tuin anders in te richten dan kunt u rekenen op hun expertise.


Voor klein onderhoud zoals gras maaien, onkruid wieden, bij-snoeien en bij-planten bent u voordeliger uit met een zelfstandige tuinman. Een tuin met een gezonde bodem heeft nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig. Sterke planten die goed bij de bodem van uw tuin passen krijgen minder snel ziekten. Mocht er toch een plaag ontstaan van bij voorbeeld bladluis of slakken, maak uw tuin dan aantrekkelijk voor de natuurlijke vijanden van de plagen zoals egels en vogels.


Bij een aantal tuincentra wordt nog steeds Round up verkocht. Het is een zeer agressief en schadelijk onkruid bestrijdingsmiddel.  Spreek dus af met uw hovenier dat er uitsluitend milieuvriendelijke middelen worden gebruikt. Als het onkruid met de hand verwijderd is, zorg dan dat de grond tussen de planten bedekt is door tussen de planten en struiken cacaodoppen of boomschors te strooien of een bodembedekker te planten. Gooi plantenafval dat is aangetast niet op de compost hoop maar doe het bij het GFT afval. GFT afval wordt namelijk op hoge temperatuur gecomposteerd en doodt de ziektekiemen.


Bestrating kan worden schoongemaakt met ouderwetse middeltjes zoals azijn of soda. Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen, zij vervuilen de aarde, uw sierplanten lijden er ook onder en het spul is giftig voor (huis)dieren en nuttige insecten.

Kijk hier voor meer informatie op het gebied van tuinaanleg.

Offertes aanvragen


Vraag bij beste-hovenierofferte.be eenvoudig meerdere offertes aan voor het ontwerp, aanleg en onderhoud  van uw tuin. Na het invoeren van het offerteformulier ontvangt u binnen enkele dagen 4 offertes van  gekwalificeerde hoveniers bij u in de buurt. Hiermee kunt u tot 60% besparen.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan voor het ontwerp, de aanleg en/of het onderhoud van uw tuin door erkende hoveniers in uw regio en laat u informeren over de mogelijkheden, kosten, garanties en service.

Hulp nodig?

Bel +32(0)380-82852

Hoe werkt het?

 • Vul uw postcode in
 • Omschrijf uw opdracht
 • Ontvang en vergelijk meerdere offertes
 • Kies uw opdrachtgever
Al 165.000 aanvragen
via deze site